De juiste printer voor op de zaak kopen

Is de huidige printer op de zaak niet meer goed genoeg? Duur het lang voordat hij print of is de kwaliteit simpelweg niet meer voldoende? Dan wordt het tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe printer. In dit artikel helpen we je op weg naar de juiste printer voor jouw zaak.

Intern of extern gebruik

Als je een zakelijke printer gaat kopen is het eerste belangrijk om te kijken of dit voornamelijk voor intern gebruik is of dat het ook is om rapporten voor klanten uit te printen. In het geval dat het alleen intern wordt gebruikt is het niet nodig om een kleurenprinter te gebruiken. Dan is het alleen even gemakkelijk om de documenten bij de hand te hebben, maar is kleur dus overbodig. Een zwart wit printer voldoet dan al en kun je gemakkelijk wat printkosten besparen door alleen zwart te gebruiken.

Moet de printer over extra functies beschikken?

Wil je naast printen ook dat je printer over een aantal extra functies beschikt? Denk hierbij aan het inscannen of kopiƫren van documenten? Dan is het verstandig om een uitgebreidere printer te nemen. Mocht het absoluut niet gebruikt worden dan hoeft het niet en kun je ook in aanschaf wat besparen, maar het is natuurlijk zonde om later een printer er bij te moeten nemen, omdat je deze functies toch wel nodig hebt. Dan kun je het beste direct voor een all-in-one printer kiezen.

A3 of A4 printer 

Moet je voornamelijk A4 printer en af en toe ook wel eens in A3? Dan kun je het beste een A3 printer kiezen. Deze printer kan namelijk beide formaten printen. Alleen als je echt alleen maar A4 hoeft te printen dan kun je kiezen om een A4 printer te nemen. Mocht je een architectenbureau hebben waar je regelmatig wat grotere tekeningen moet printen, dan kun je bijvoorbeeld ervoor kiezen om een A3 laserprinter kleur te nemen.

Refurbished of gloednieuwe printer?

Als laatste de keuze voor een refurbished printer of een gloednieuwe printer. Het voordeel van een refurbished printer is dat deze in aanschafwaarde goedkoper zijn dan een nieuwe printer. Een refurbished printer wordt voordat hij weer in de verkoop komt, eerst helemaal nagekeken en waar nodig vervangen met nieuwe onderdelen. Hierdoor is deze printer weer als nieuw en werkt weer naar behoren.

Tags: